vrijdag 21 maart 2008

sneeuwfotootjes









Ormøya

Ola,



Ben intussen dus verhuisd naar dat stekje. Ben zo ongeveer gesetteld nu, met meubeltjes en witgoed en een poesje dat uit België is komen overvliegen met Katrien. allebei heel tevreden, Ziggy en ik :)

Afgelopen week hebben we schitterend weer gehad, continu zon en vorge zondag was het zelfs echt warm. Nu intussen is het lente, en wat gebeurt er dan in Noorwegen? Inderdaad, het begint te sneeuwen :D Grote dikke vlokken, een heuse sneeuwstorm vanmorgen, dus nu ligt alles er stil en wit bij, onder een dikke grijze lucht die nog steeds zwanger lijkt van sneeuw maar zich nu gedijsd houdt. Aangezien ik bijna een week vakantie heb door Pasen (hier is dat een minstens even grote feestdag als Kerstmis blijkbaar...) heb ik net mijn neus buiten de deur gestoken, met camera en ben nog wat foto's gaan maken op het eiland. Zondag foto'tjes met zon gemaakt, nu dus met sneeuw. Ziggy heeft voor de eerste keer sneeuw onder haar voetjes gevoeld - of eerder tot halverwege haar pootjes, hehe, het is een redelijk pak dat er ligt nu - en ze was behóórlijk onder de indruk :) Echt schattig. Nog eventjes en dan kan ze alleen op schok over ons eiland. Kijk er al naar uit.

Afin, hier een paar foto'tjes dus, met en zonder sneeuw...



Grtz









woensdag 5 maart 2008

Huisjes :)

hoihoihoi :)


Na bijna een maand nog een opfrissertje:

Intussen ben ik dus begonnen als consulair assistente, allerlei papiertjes regelen voor mensjes, en stiekume diplomatieke dingskes, reisadviezen schrijven, de rotzooi van de vorige assistentes... hehe. Het valt me goed mee, al bij al. Een toffe werkgroep, rustig werken.

Het enige nadeel dat nog opgelost moet worden, is dat ik me niet mag registreren als wonend in Noorwegen bij het nationaal register van Noorwegen, omdat ik als Belgisch staatsburger bij de Belgische Ambassade werk :( Dat heb ik natuurlijk aangeklaagd, met een brief van de ambassadeur erbij, en indien nodig een persoonlijk onderhoud van de ambassadeur of consul met de noorse ambtenarij, hihi ;)


Verder SCHITTEREND nieuws: na een maand zuchten en zoeken naar een appartement hier in Oslo voor Tomek en mij en onze beestekes, heb ik vandaag eindelijk een contract getekend voor een superappartementje. Het is niet groot, maar ongelooflijk gezellig, voor een groot stuk gemeubeld, redelijk goedkoop naar Noorse normen, en gelegen in één van de beste delen van Oslo, in de benedenverdieping van een groot huis. Het ligt op een klein schiereilandje ten oosten van Oslo, vijf minuutjes van een badstrand aan de fjord, even ver tot een nabijgelegen wandelgebied, en op het volgende schiereiland een groot natuurgebied met private stranden voor de bewoners. Kon gewoon niet beter! En niet eens zo ver van Oslo centrum, 10 à 15 minuutjes met de bus. Ik zal hieronder een paar foto'tjes plakken van hoe het eruit ziet. In ieder geval ga ik dit weekend dus verhuizen, naar mn eigen stekje eindelijk. Hiphip!! XD


Nu bedjestijd, moet er morgen weer vroeg uit.

Ik hoop dat jullie net als ik mogen ervaren dat je mooiste dromen zomaar werkelijkheid kunnen worden....


Liefs.