vrijdag 30 oktober 2009

Herfsjt

Ola piepeltjes,

Geen maanden tellen pliez! Ik schaam me diep, eerlijk waar, maar de tijd vliegt zodanig dat ik er gewoonweg niet toe kom iets neer te pennen hier.

Ondertussen is de herfst-slash-winter in Noorwegen gearriveerd. Het vriest nu elke nacht, dus smorgens is alles prachtig wit (dan doe ik een rondedansje, klap in mijn handen en neurie een onbestemd wijsje van puur plezier). Vanochtend waren de huizen in de buurt bedekt met een nevelhoedje, schitterend om te zien. 

Vandaag heb ik een beetje tijd gevonden dus om te schrijven, aangezien ik vroeg op moest om naar de bank te gaan. Ben volop bezig om een huisje te kopen hier in het noorden, aangezien ik duidelijk niet van plan ben hier de komende jaren te vertrekken en het een beetje... voorspelbaar wordt om elke maand je huurgeld letterlijk uit je raam naar de buren te smijten. Lieve mensjes hoor, zonder twijfel, maar wil mijn centen toch liever in andere dingen steken dan hun vakanties..

Dus, allen duimen dat ik heel gauw met mijn snuffeltje op een schattig boerderijtje bots dan binnen mijn prijsklasse valt en niet al te ver van de Grote Stad ligt! En duimen dat de bankmeneren me gunstig gezind zijn qua centjes voorschieten enzomeer. 

Verder... heeft een nitwitje van 22 jaar zijn megacamion in mijn autootje gesjoefeld. Resultaat: oto kaputski. In ieder geval kwam hij wel op mijn deur kloppen: is die groene auto van jou? / Ja, die is van mij. / Ik heb er geloof ik een beetje ingereden... Dus nu staat mn autootje in zn pyjama te wachten tot de takseringsmeneer een kijkje komt nemen naar zijn zere pootje.

Wat betreft werk heb ik verlenging gekregen tot december volgend jaar, op een andere afdeling wat eigenlijk heel goed uitkomt. De werkuren op mijn afdeling waren aangepast, waarbij de flexibiliteit in de uren volledig wegviel, wat eigenlijk een onmogelijke situatie is gezien de onvoorspelbaarheid van die job. Die verandering zorgde voor erg veel irritatie en ik was het eigenlijk grondig beu, dus ben content met de job die ik nu krijg. Nu ga ik gewoon van maandag tot vrijdag werken, en heb de mogelijkheid om langere dagen te doen zodat ik met die opgewerkte uren vrije dagen kan opnemen. Jodeleej! 

Dat waren de nieuwtjes van dit moment, later meer!

(geen foto's dit keer, heb er gewoonweg geen gemaakt... sorry..)

xxx