woensdag 25 november 2009

Husje!

Allez vooruit, sneller dan vorige keer en vooral sneller dan verwacht komt er een nieuwsflash uit Oslo:

Mogelijk is dit de laatste keer dat er een nieuwtje komt uit Oslo, volgende keer zou het best al uit Nittedal kunnen zijn! Jaja, dit meisje heeft zich een huisje gekocht in de noorse bossen :)

Lang verwacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen? Nou... bijna dan toch ;) Het huisje dat ik aan de haak heb geslagen heeft braafjes twee maanden op me staan wachten. Ik wilde eerst niet, maar toen ik na een grondig marktonderzoek mijn opties moest concluderen (dat wil zeggen: vastgoed in Noorwegen, vooral alles binnen een straal van 1 uur rijden tot Oslo is schreeeeeeuwend duur), bleek dit beestje toch ineens heel geschikt. 

Het is een oude woning van een besje dat er tot haar 92ste heeft gewoond, niet zo groot en (hou je vast!) zonder badkamer, douche of wc. Er is wel een buitenhuisje met een buitenwc (lekker, in die  noorse winters...). Maar het hoewel oud en klein, is het huis wel in goeie staat, de werken die in de jaren zevenig zijn uitgvoerd zijn nog altijd even netjes en stabiel als 30 jaar geleden. Plus ik heb toelating om de oppervlakte van de woning te verdubbelen.

Daarbovenop ligt het op een grond van 1400m², amper 20 minuutjes van Oslo, dus dat is een luxe, en alsof dat niet genoeg is, ligt het recht aan de 'marka'.

Wat is de marka? Rond Oslo liggen uitgestrekte natuurgebieden met bergen (niet al te hoge weliswaar), meren en vennetje, skiroutes en wandelpaden over een gigantische oppervlakte.  Om de nordmarka van noord naar zuid te voet door te steken heb je als stevige stapper toch een vijftal dagen nodig. Mijn huis ligt recht aan die nordmarka, en als ik zeg recht dan bedoel ik recht: je gaat de voordeur uit, slaat linksaf en bent IN DE MARKA. Dus Ostara content, kan man si ;)

Ik ga wel de pollekes uit de mouwen moeten steken: afvoersysteem installeren, badkamer en keuken, electriciteit, warmwater, noem maar op, maar zie het helemaal zitten. Moesten er trouwens wezentjes in la belgica of hollandia zijn die met hun energie geen weg kunnen: altijd welkom! ;)

En dan nu.... een fotootje!