maandag 27 december 2010

Prettige feestdagen!!

Op pushen van bepaalde personen heb ik mijn lage bloeddruk-luiheid even overwonnen om een kleine update te geven over het reilen en zeilen in Noorwegen.

Allereerst hoop ik dat iedereen een gezellige en fijne kerst heeft gehad, en wens ik iedereen een stralend 2011 toe, met nieuwe mogelijkheden en veel schoonheid!


Eén ding is in ieder geval zeker: jullie in België en Nederland hebben veel meer sneeuw dan wij hierboven! Het is potdekke niet eerlijk! Daarentegen zijn wij de laatste weken gezegend geweest met erbarmelijk lage temperaturen, à la -15 tot -25 graden (overdag, dus...). Zonder sneeuw, dus met heldere lucht, geeft dat een extra scherp koude gevoel, alsof de lucht in je luchtpijp bevriest. De laatste dagen is het wat milder, niet kouder dan -10 dus je kunt het bijna een 'zachte' winter noemen! Nochtans zouden de afgelopen twee maanden de koudste november en decembermaand zijn sinds 128 jaar. Kan toch ook tellen lijkt me...

Gelukkig heb ik geen verplichting om naar buiten te aan bij dergelijke verpegel-temperaturen, behalve om hout te halen voor mijn - eindelijk dan toch! - geïnstalleerde houtkacheltje. Dankzij dat geweldige staaltje.. erh, nou ja, staal dus, heb ik hierbinnen zomerse temperaturen.

Verder ligt de oerblijfselen van de verbouwing momenteel nogal stil, en wel om de volgende reden (voor degene onder jullie die het nog niet weten..): Over een half jaartje woon ik niet meer alleen hier op de berg! En niet omdat er iemand bij me intrekt, maar wel omdat er een klein prutsje ter wereld komt eind juni :)

De eerste echo vorige week liet ons een kerngezond minimensje zien dat zich vermaakte met lustige salto's. Met ons homunculusje gaat het tot dusver allemaal prima gelukkig.

Met mij is het kortgezegd zo dat ik doooooodop ben en voor niks energie heb. Gelukkig ben je hier in Noorwegen als zwangere vrouw van alle plichten ontheven, en heeft  de dokter me al een maand ziekteverlof gegeven waar ik tot nu toe dankbaar van gebruik heb gemaakt om te slapen, en dat maar liefst 12 uur per dag! Ik wist eerlijk waar niet dat het mogelijk was!

Dat waren de laatste nieuwtjes van dit moment, later meer!

Liefsjes van mij, Ziggy en prutsie